Skip to main content

Waarschijnlijk weet je al dat je rapporten en overzichten kunt maken in Plan4Flex. Hiermee combineer je eenvoudig data op basis van de bergen informatie die je dagelijks in de software invoert. Bijvoorbeeld over in hoeverre je planning overeenkomt met de gewerkte uren of hoeveel privékilometers iemand met een auto rijdt. Maar je kunt ook overzichten maken over kpi’s die minder rechttoe rechtaan zijn.

We zien bijvoorbeeld dat lang niet alle klanten gebruikmaken van de mogelijkheid om de redenen van afwezigheid of uit dienst gaan te registreren. Zonde, want het geeft je bijzonder waardevolle informatie over de tevredenheid van je medewerkers en hoe je dit kunt verbeteren!

Gebruik je kennis voor betere besluitvorming

Uitzendbedrijven die de reden voor einde beschikbaarheid wél registreren, zetten dit vaak in het opmerkingenveld. En dus niet in het daarvoor bedoelde veld. Terwijl je de ‘reden einde beschikbaarheid’ eenvoudig als kolom kunt toevoegen aan je overzichten. Als je van deze mogelijkheid gebruikmaakt, zie je dus in één oogopslag waarom uitzendkrachten niet meer beschikbaar zijn.

Informatie die je als management periodiek kunt uitdraaien om te kijken waarom mensen vertrekken, zodat je je proces strakker kunt trekken. Tevreden uitzendkrachten in dienst houden is namelijk altijd beter dan continu nieuwe medewerkers moeten zoeken. Zo leidt het invullen van de reden van vertrek tot betere besluitvorming!

Hoe vul ik de reden einde beschikbaarheid in?

De ‘reden einde beschikbaarheid’ vind je in het werknemersoverzicht. Open de werknemer en vul onder ‘Beschikbaar’ in waarom iemand niet meer beschikbaar is voor je organisatie. Zie het screenshot hieronder. Om te starten met deze registratie, moet je nog wel een aantal instellingen aanpassen. Je consultant kan je hierbij helpen!

Altijd op de hoogte?

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste Plan4Flex-tips van Thomas? Elke maand deelt hij een nieuwe, praktische tip in onze nieuwsbrief. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de praktische tips samen met interessante artikelen, mooie klantverhalen en andere inspirerende content automatisch in je mailbox.