Skip to main content

Cao-opsplitsing

Houvast in het doolhof om correcte cao-regels toe te passen.

Hoe weet je of je de cao-regels altijd correct toepast?

Na de registratie van de gewerkte uren is het zaak om de juiste cao toe te passen. Controle is belangrijk, zodat de uitbetaling volgens de regels gebeurt. Handmatig de gewerkte uren controleren is erg lastig en kost veel tijd. Daarom kun je Plan4Flex cao-regels ontwerpen en vastleggen in de ontrafelaar. Het is met deze tool voor cao-opsplitsing heel eenvoudig om tijdvensters te maken met onregelmatigheidstoeslagen voor alle dagen van de week, inclusief drempels, overgangsregels en overwerkinstellingen op dag- en weekniveau. Ook kun je deze eventueel aanvullen met periodieke loontabellen. Een kwestie van goed inrichten om daarna automatisch de juiste regels toe te passen.

De software van Plan4Flex maakt een koppeling met specifieke regels uit de cao in jouw branche en zet, op basis van de door jou geselecteerde regels, de juiste ORT-percentages klaar. Op deze manier berekent de software automatisch of de uren tegen een afwijkend percentage moeten worden doorgezet, bijvoorbeeld vanwege een feestdag. De uitzendkracht controleert of hij in het betreffende tijdvak heeft gewerkt en alle informatie stroomt van de planning rechtstreeks door naar de administratie.

Cao’s ontrafelen in Plan4Flex “echt een verademing” voor AUB van Bergen

“We werken nu met ongeveer 30 cao’s. Dat we de stap naar Plan4Flex hebben gemaakt, is echt een verademing. Je bent eigenlijk alleen nog bezig met controleren en niet meer met handmatig invoeren van gegevens.” – Mike van Heijningen, functioneel beheerder bij AUB van Bergen.

Ga terug

Meer weten? Plan je terugbelverzoek!

Bel direct 088-6906999 of laat je terugbellen.