Skip to main content

Om nieuwe medewerkers in te schrijven, gebruik je het inschrijfformulier. Met verschillende vragen wordt informatie direct ingeladen in Plan4Flex. Denk aan naam, opleiding, adres, of iemand een rijbewijs heeft. Met conditional fields maak je je inschrijfformulier slimmer. Op basis van het antwoord op de ene vraag, bepaalt de software of je nog een vervolgvraag moet invullen.

Een veelvoorkomend voorbeeld hiervan is vragen naar een rijbewijs. Als iemand een rijbewijs heeft, wil je vaak ook weten wanneer dat verloopt.

In het formulier vraag je eerst of iemand een rijbewijs heeft:

Conditional fields in inschrijfformulier

Vinkt iemand het vakje aan, dan volgt de vraag: tot wanneer is dit geldig?

Conditional fields pro tip

Je kunt ‘geldig tot’ ook verplicht maken. Daar heb je dan geen last van als je geen rijbewijs hebt, maar het is wel verplicht als je aangeeft een rijbewijs te hebben. Als je het vinkje bij het rijbewijs niet aanvinkt, verschijnt deze verplichte vraag ook niet.

Naast de geldigheid van een rijbewijs, kun je natuurlijk nog veel meer slimme vragen aan je inschrijfformulier toevoegen, waardoor je de informatie later niet hoeft toe te voegen. Denk aan:
– Heb je een rijbewijs?
o Zo ja: welke soort? (A, B, BE, C etc.)

– Heb je een EHBO-diploma?
o Zo ja, wanneer verloopt dat?

– Heb je een allergie?
o Zo ja, waarvoor?

– Heb je al eerder in Nederland gewerkt?
o Zo ja, wie was je laatste werkgever?

– Heb je een BIG-registratie (in de zorg)
o Zo ja, wat is je registratienummer?

Zo besparen de conditional fields in je inschrijfformulier je een hoop tijd.

Ook aan de slag met een slimmer inschrijfformulier? Een van onze consultants helpt je met alle instellingen. Stuur een mail naar Renate op renate@ewingsict.nl.

Altijd op de hoogte?

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste Plan4Flex Pro tips? Elke maand delen we een nieuwe, praktische tip in onze nieuwsbrief. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de praktische tips samen met interessante artikelen, mooie klantverhalen en andere inspirerende content automatisch in je mailbox.