Skip to main content

De feestdagen vragen om een bijzondere planning. En dan heb ik het niet over hoe lang je vlees in de oven moet of bij welke vrienden of familie je de feestdagen viert. De decembermaand met feestdagen betekent dat je verloning er waarschijnlijk anders uitziet dan normaal.

Cao-tabel voor feestdagen

Het is daarom verstandig om te controleren of alle “standaard” feestdagen in Plan4Flex staan. Daarbij kan het ook zijn dat er een afwijkende cao-tabel is ingevuld in het grondplan. Als dat het geval is, moet je ook de feestdagentabel gebruiken bij de feestdagen. Anders worden feestdagen via de standaardtabel (en dus standaard cao) uitbetaald.

Generiek vrije dagen toekennen

Wist je dat het ook mogelijk is om al je werknemers in een keer een vrije dag toe te kennen? Dit kun je doen op de werkplanning op hoofdniveau, opdrachtgeverniveau maar ook per afdeling, ploeg of functie. Dat scheelt weer een hoop werk. Meer informatie hierover vind je in het SSP in Kennisitem KI 0428.

Succes met het plannen van je feestdagen, zowel zakelijk als privé, en tot volgend jaar!

Altijd op de hoogte?

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste Plan4Flex-tips van Thomas? Elke maand deelt hij een nieuwe, praktische tip in onze nieuwsbrief. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de praktische tips samen met interessante artikelen, mooie klantverhalen en andere inspirerende content automatisch in je mailbox.