Skip to main content

De periode van feestdagen is weer aangebroken. Pasen is net achter de rug, Koningsdag, Hemelvaart en Pinksteren komen er nog aan. Om deze dagen eenvoudig te kunnen plannen in je planning, hebben we een functie in Plan4Flex.

Wil je een feestdag inplannen voor een deel van je medewerkers, of voor iedereen? Dat kan eenvoudig via het actiemenu.

Klik in het actiemenu op “Vrije dag aanmaken”.

Er opent nu een nieuw venster waarin je afwijkende uren invoert. Kies bij “Soort” voor “Feestdag” en vul de start- en einddatum in. Bij “Omschrijving” geef je de feestdag een naam. Bijvoorbeeld Eerste Kerstdag. Klik op “Ok” en je feestdag is opgeslagen.

Meer informatie over deze functie vind je in de portal onder kennisitem KI 0428.

Meer over feestdagen in Plan4Flex

  • In Plan4Flex vind je de dagen die als standaard worden meegenomen onder Onderhoud > Opzoeklijsten > Feestdagen.
  • Je kunt ook feestdagen toevoegen aan een specifieke cao, zodat de software deze feestdagen alleen voor deze specifieke cao’s meeneemt. Handig bij bijvoorbeeld de cao-afwikkeling.
  • Ook de uren voor feestdagen kun je in Plan4Flex importeren. Bekijk hiervoor de kennisitems KI 0429 en KI 0427 in de kennisbank in de portal.

Bekijk alle kennisitems in de selfserviceportal.

Altijd op de hoogte?

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste Plan4Flex-tips van Thomas? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand interessante artikelen, praktische tips, mooie klantverhalen en andere inspirerende content.