Skip to main content

Met Plan4Flex 365 werk je in de cloud. Dat betekent dat de software niet meer ‘lokaal’ op jullie locatie draait. Maar daar heb je mogelijk nog wel mappen als Mijn documenten of Downloads staan die je nodig hebt voor je werk. Deze tip leert je hoe je lokale mappen snel bereikt als je werkt in de cloud.

Gebruik je Plan4Flex 365 als remote app, dan wordt in Windows automatisch je C:\ schijf gekoppeld aan de remote sessie.

Als je bijvoorbeeld een PDF-document aan een werknemer wil hangen, doe je dit met de knop “Toevoegen” en “Bestaand document toevoegen”. Hiermee open je de verkenner. De lokale harde schijven van je computer zijn gekoppeld aan de remote app omgeving:

Heb je een document bijvoorbeeld opgeslagen onder “downloads”, dan zou je dus telkens naar “C op ON-IT…” -> “Gebruikers” -> “Jouw gebruiker” -> “Downloads” moeten gaan om het document te vinden.

Dit kan sneller! Klik op de map met je rechter muisknop en kies “Aan Snelle toegang vastmaken”:

Dit hangt de map aan de snelle toegang, linksboven in je menu. De volgende keer vind je je lokale map ‘Downloads’ snel terug.

Altijd op de hoogte?

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste Plan4Flex-tips van Thomas? Elke maand deelt hij een nieuwe, praktische tip in onze nieuwsbrief. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de praktische tips samen met interessante artikelen, mooie klantverhalen en andere inspirerende content automatisch in je mailbox.