Skip to main content

=== PERSBERICHT ===

Uitzendgroep LPC kiest voor werkgemak en uniformiteit met Plan4Flex

‘s-Hertogenbosch, 13 juni 2022 – De uitzendbureaus onder Labour Power Company (LPC) kiezen gezamenlijk voor de operationele software van Plan4Flex. Door samen voor één softwarepakket te kiezen, wordt het werk in de frontoffice zoveel mogelijk gestandaardiseerd, is samenwerking op het gebied van werk, huisvesting en transport eenvoudiger en gaan de uitzenders efficiënter werken.

De uitzendbedrijven Goodmorning, Jobinvest, Kobus, Hobij, MyFlexwork, EuroDetach en Duijndam uitzendgroep werden in de loop van 2020 en 2021 onderdeel van Labour Power Company (LPC). De bedrijven blijven operationeel zelfstandig, maar werken samen op het gebied van onder andere finance, huisvesting, transport, HR en automatisering. Om die reden kiezen de bedrijven nu als groep voor de operationele software van Plan4Flex.

LPC-directeur Cor Konings legt uit waarom: “Bedrijven in deze tak van sport hebben vrijwel allemaal te maken met planning van zowel werk, huisvesting en transport. Plan4Flex biedt ons daarin een hoop werkgemak, waardoor we samen sneller kunnen groeien. Zonder dat er veel handmatig en herhalend werk aan te pas komt.”

Uitwisselen en delen van kandidaten, huisvesting en vervoer

Daardoor kunnen uitzenders ook eenvoudiger gebruikmaken van de schaalvoordelen van de groep, vertelt Cor. “Ons doel is om de frontofficeprocessen zoveel mogelijk te standaardiseren. Door de Plan4Flex-systemen van groepsleden aan elkaar te koppelen, kunnen we kandidaten (via het ATS-systeem), huisvestingslocaties en auto’s delen. Kandidaten die bij bedrijf A net niet passen, kunnen bij uitzender B of C de perfecte match zijn. Huisvesting, op dit moment een beperkende factor voor de groei van veel uitzenders, en transport kun je op dezelfde manier onderling delen en uitwisselen. Natuurlijk rekening houdend met alle AVG-regels.”

Ook krijgt de groep hierdoor meer inzicht in cijfers en prestaties van de onderlinge bedrijven en de groep als een geheel. “Zo ga je als organisatie meer uniform werken, zonder te tornen aan de zelfstandige operatie.”

De toekomst: samen groei verder uitbouwen

Cor werkt vanuit Goodmorning al sinds 2017 met Plan4Flex en is nog altijd tevreden over de samenwerking. “De operaties van onze LPC-uitzendbureaus zijn tevreden. We gaan de komende jaren onze werkprocessen nog efficiënter maken en verder automatiseren. Daarin is Plan4Flex voor ons een strategisch belangrijke partner voor het verder uitbouwen van onze groei.”

Dréann van den Akker, commercieel directeur bij e-Wings ICT, het bedrijf achter Plan4Flex, kijkt uit naar de verdere samenwerking. “De uitzendwereld blijft veranderen en LPC loopt daarin voorop. We zijn er trots op dat we als strategisch partner van LPC deze ontwikkelingen ondersteunen en op deze manier onze jarenlange samenwerking nog verder verdiepen.”

Over e-Wings ICT

e-Wings ICT is het bedrijf achter Plan4Flex, dé operationele software voor bedrijven met een grote planningsuitdaging. Plan4Flex helpt uitzendbedrijven die te maken hebben met ingewikkelde planningsvraagstukken of een sterk wisselende personeelsplanning. Werk, vervoer en huisvesting: het is één operationeel systeem voor al je processen, van recruitment tot loonstrook.

Ons team bestaat uit 25 jonge, enthousiaste professionals. We vinden het belangrijk om ons te blijven ontwikkelen. We luisteren goed naar onze klanten en gebruikers zodat we weten wat er bij hen speelt. We staan open voor nieuwe ontwikkelingen en technologie. Onze werkwijze is gestructureerd, maar ook informeel. De operatie gaat bij ons altijd voor de administratie. We houden van aanpakken, korte lijnen en transparantie. Afspraak is voor ons ook echt afspraak. Klanten en gebruikers kunnen op ons rekenen.

Over Labour Power Company

Labour Power Company (LPC) bestaat uit: Duijndam Uitzendgroep, Eurodetach, Goodmorning, HOBIJ, Job Invest, Kobus Personeel & Organisatie en MY Flexwork. Voor 2022 staan nieuwe overnames gepland. De verwachte omzet voor 2022 is circa € 300 miljoen (zonder nieuwe overnames) en de ambitie is om in enkele jaren door te groeien naar een omzet van € 500 miljoen. LPC bemiddelt momenteel zo’n 12.000 werknemers en is actief in onder meer logistiek, glastuinbouw, AGF, de voedingsmiddelenindustrie, productie en techniek. Voor meer informatie: www.lpcompany.nl.

Meer weten over deze samenwerking? Neem contact op met Dréann van den Akker, commercieel directeur bij e-Wings ICT, via dreann@ewingsict.nl of bel 088 690 6999.

Goodmorning op weg naar de toekomst van uitzenden met LPC en Plan4Flex

Goodmorning uitzendbureau was in 2020 een van de eerste bedrijven onder de uitzendgroep LPC. Zij kozen in 2017 al voor Plan4Flex. Dat de algemeen directeur van Plan4Flex, Egbert Wingens, zelf ook een uitzendbureau gerund heeft, maakt volgens Cor een groot verschil. “Door die expertise zie je dat er veel praktische kennis van de dagelijkse operatie van uitzendbureaus in het pakket zit. Je hebt er écht wat aan.”