Skip to main content

Draait Plan4Flex bij jullie op een eigen omgeving (on premise)? Zorg dan dat je je .NET-omgevingen updatet. Dit is nodig om Plan4Flex in de toekomst te kunnen blijven gebruiken en voor betere prestaties en beveiliging. Als je dit niet doet, kun je in de toekomst nieuwe versies van Plan4Flex niet gebruiken.

Deze update is nogal een technisch verhaal. Je systeembeheerder weet precies wat hij of zij moet doen. Hieronder lees je in het kort wat deze update doet en waarom je hem moet (laten) installeren.

Laat Plan4Flex jou beter ondersteunen

Om er zeker van te zijn dat je nieuwe updates van Plan4Flex kunt blijven gebruiken, upgraden we alle .NET-frameworks naar een nieuwe versie, .NET 6. Omdat jullie organisatie Plan4Flex op een eigen omgeving (on premise) draait, moet jullie systeembeheerder dit zelf doen.
Voor bedrijven die werken in Plan4Flex 365 hebben we de update automatisch geïnstalleerd.

.NET, wat is dat?

Je hebt het .NET-platform nodig om Plan4Flex te laten draaien. Je computer gebruikt het ook voor verschillende Microsoft-applicaties. Met deze nieuwe versie kunnen onze ontwikkelaars de software sneller en beter laten werken én ben je beter beveiligd.

Waarom deze upgrade?

Deze nieuwe versie werkt op verschillende punten beter dan de voorganger. Als eindgebruiker merk je hier weinig van, maar het zorgt er onder andere voor dat we in Plan4Flex makkelijker ontwikkelingen doorvoeren en koppelingen kunnen maken. En daar profiteer jij weer van!

Wat moet ik doen?

Schakel voor deze technische update je systeembeheerder in. Die weet wat hij/zij hiermee moet doen:
Om de geüpgradede Plan4Flex-software te kunnen draaien, is de nieuwe .NET-versie nodig.

We adviseren om .NET Desktop Runtime 6 te installeren op alle machines waarop onze Plan4Flex-producten draaien. Op machines met een IIS Server installeer je daarnaast nog de ASP.NET Core Runtime 6 Hosting Bundle. Je kunt .NET 6 downloaden via Microsoft via deze link: https://dotnet.microsoft.com/en-us/download/dotnet/6.0, of Google op “.NET 6 download”.

Om Plan4Flex te blijven ondersteunen en verbeteren, is het noodzakelijk dat je deze update doorvoert. Heb je nog vragen? Kijk in het lijstje hieronder, of neem contact op met support.

Veelgestelde vragen

 • Is er een reboot nodig voor deze update?
  Nee, dat is niet nodig.
 • Heeft de installatie nog effect voor andere applicaties?
  Nee, daar hoef je je geen zorgen om te maken.
 • Kan .NET 5 gewoon blijven draaien naast de .NET 6 ?
  Ja, dat kan.
 • Moeten wij ook een update van Planf4Flex uitvoeren op de desbetreffende servers?
  Nee, dat is niet nodig.