Skip to main content

Sinds eind 2023 worden correspondentierechten ook toegepast op berichtsjablonen. Daardoor kunnen niet al je collega’s meer alle berichten versturen. Dit zorgt ervoor dat je rollen en rechten beter op orde hebt. Je kunt nu per collega precies aangeven welke correspondentie ze wel of niet mogen bekijken, aanmaken of activeren.

Dit betekent het volgende:

  1. Bij het ‘versturen berichten’ zijn onder de verzendopties alleen appberichtsoorten aanwezig waarvoor de gebruiker rechten heeft.
  2. Berichtsjablonen die zijn gekoppeld aan een berichtsoort waarvoor je als gebruiker geen rechten hebt, zijn niet zichtbaar bij het versturen van berichten.
  3. Berichtsjabloongroepen waarin een berichtsjabloon aanwezig is die is gekoppeld aan een berichtsoort waar de gebruiker geen rechten voor heeft, zijn niet zichtbaar.

Natuurlijk kun je de rechten altijd aanpassen. Dit doe je per gebruikersgroep onder App instellingen > algemene instellingen > correspondentierechten. Geef bijvoorbeeld admin medewerkers het recht om een specifieke berichtensoort te versturen:

Met deze functie zorg je er dus voor dat alleen de collega’s die rechten hebben om berichten in te zien, aan te maken of te activeren, dit kunnen doen.

Altijd op de hoogte?

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste Plan4Flex Pro tips? Elke maand delen we een nieuwe, praktische tip in onze nieuwsbrief. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de praktische tips samen met interessante artikelen, mooie klantverhalen en andere inspirerende content automatisch in je mailbox.