Skip to main content

Een bekende uitspraak in het bedrijfsleven is “niemand is onmisbaar”. Deze uitspraak klopt voor een groot gedeelte natuurlijk. In de ideale wereld richt je processen zo in dat er altijd meerdere mensen op de hoogte zijn van de werking ervan. En zit er nooit kennis alleen in de hoofden van je collega’s.

Ik schrijf bewust “in de ideale wereld”. Want we kennen allemaal collega’s naar wie je toe gaat met specifieke vragen. Maar wat nu als de vakantie aanbreekt en een of meerdere collega’s op vakantie gaan? Zijn er andere collega’s op kantoor met dezelfde kennis? Of neemt je collega zijn (Plan4Flex)-kennis mee op vakantie…

Als er niemand anders de kennis heeft die nodig is om je complete werkproces af te maken, is dat natuurlijk vervelend voor een soepele werkweek. Zorg er daarom ook voor dat kennis intern gedeeld wordt en geborgd is, zodat er geen nare verassingen komen in de vakantieperiode.

Veel Plan4Flex-kennis vind je terug in de kennisitems, handleidingen en release notes in de Self Service Portal. Daarnaast kun je natuurlijk meerdere collega’s de Plan4Flex Academy basis- of experttrainingen laten volgen, om ze volledig op te leiden tot Plan4Flex-experts. Zo zorg je ervoor dat de continuïteit van je belangrijkste processen geborgd is.

Altijd op de hoogte?

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste Plan4Flex-tips van Thomas? Elke maand deelt hij een nieuwe, praktische tip in onze nieuwsbrief. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de praktische tips samen met interessante artikelen, mooie klantverhalen en andere inspirerende content automatisch in je mailbox.