Skip to main content

Externe implementatie consultant vacature

Versterk jij als zelfstandige ons team van consultants?

Ga jij graag naar diverse locaties om klanten mee te nemen in de beste oplossing voor het gebruik van software? Lijkt het jou een leuke uitdaging om de sleutel tot succes te zijn in verandertrajecten? En wil je als zelfstandige werken met een jong en gedreven team? Sluit je dan als externe implementatie consultant aan bij het team van e-Wings!

Als externe implementatie consultant bij e-Wings ICT los je het businessvraagstuk van de klant op. Je implementeert als zelfstandige de planningssoftware Plan4Flex bij onze klanten. Met jouw inzicht in bedrijfsprocessen en positieve uitstraling neem je klanten mee in het verandertraject en kom je samen tot een mooi eindresultaat. Jouw werkzaamheden dragen in grote mate bij aan het succes van de inzet van onze software bij de klanten!

Je werkt samen met ons team van enthousiaste consultants, dat bestaat uit zes consultants die bij ons in dienst zijn en een andere zelfstandige. Het team ondersteunt je bij vragen. Samen met onder andere functioneel beheer en de collega’s op support komen jullie tot de beste oplossing voor de klant.

Vanuit jouw rol als zelfstandige werk je samen met onze interne collega’s. Samen met jou zorgen we ervoor dat je altijd voldoende werk hebt.

Wat ga je doen als externe implementatie consultant?

De Plan4flex software is eenvoudig aan te passen aan de bedrijfsprocessen van de klant. Met jouw klantgerichtheid, analyserend vermogen en communicatieve skills adviseer jij de klant bij het inrichten en gebruiken van de software.

 • Je zorgt op locatie voor de implementatie van Plan4Flex, van inrichting tot configuratie.
 • Je adviseert bij het inrichten van de software. Je weet de behoeften van de klant te achterhalen en vertaalt ze naar de praktijk.
 • Met jouw up-to-date kennis van de Plan4Flex-software (hier word je natuurlijk in opgeleid) geef je de klant een training in het gebruik hiervan.
 • Je analyseert de bedrijfsprocessen van de klanten en weet deze te vertalen naar verschillende mogelijkheden.
 • Je overlegt zowel intern als extern om ervoor te zorgen dat projecten in goede banen worden geleid.
 • Je werkgebied bevindt zich in heel Nederland. Zo kan het dat je op maandag in Utrecht aan het werk bent terwijl je de volgende dag langs gaat bij een relatie in Venlo. Maar in deze tijd wordt ook veel online opgepakt.

Wat heeft e-Wings ICT jou zoal te bieden?

 • Gegarandeerd aantal uren en eventueel flexibele uren bepalen we in overleg. Zo heb je altijd de zekerheid van een minimaal aantal uren.
 • Laptop en smartphone van de zaak.
 • Ondersteuning door professioneel team van interne collega’s.
 • Interne training en opleiding in gebruik en advies over de software.
 • Een mooie en inspirerende werkplek in Den Bosch, goed bereikbaar met de auto en de fiets.
 • Niet te vergeten: een gezellig team en leuke uitjes!

Bernadet is als implementatie consultant in dienst bij e-Wings ICT. Benieuwd naar haar werk? Bekijk de video!

Wie ben jij?

 • Zelfstandige/ ZZP-er in de IT.
 • Minimaal hbo werk- en denkniveau en bij voorkeur een aantal jaar relevante werkervaring. Ervaring in de uitzendbranche is een pre.
 • Kennis en gevoel voor diverse bedrijfsprocessen.
 • Overtuigingskracht: met jouw overtuigingskracht weet je de software succesvol te implementeren.
 • Analytisch vermogen: je analyseert en signaleert problemen tijdig en weet snel tot een praktische oplossing te komen.
 • Aanpassingsvermogen: je past je makkelijk aan de klant aan en weet goed in te spelen op zijn/haar wensen en behoeften.
 • Klantgericht: je weet jouw klanten te motiveren en stimuleren.
 • Leergierig: je vindt het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen en steeds beter te worden in jouw vak.
 • Software vind je interessant. (Technische kennis is voor deze functie niet nodig!)

Waar ga je werken?

E-Wings ICT maakt uitgebreide planningsoftware voor onder andere uitzendbureaus. Vanuit ’s-Hertogenbosch werken een stuk of twintig jonge, enthousiaste professionals aan de Plan4Flex-software. De meesten werken aan de ontwikkeling van de software of ondersteunen en adviseren onze klanten. Daarnaast hebben we een managementteam en twee collega’s op ondersteunende diensten. We vinden het belangrijk om ons te blijven ontwikkelen en staan open voor nieuwe ontwikkelingen en technologie.

Onze werkwijze is gestructureerd en informeel. We houden van gezelligheid, aanpakken en transparantie. De operatie gaat bij ons altijd voor de administratie. Afspraak is voor ons ook echt afspraak.

We groeien snel en verwachten ook komend jaar een hoop werk. Daarom zijn we op zoek naar een aantal externe consultants die deze groei ondersteunen samen met onze vaste medewerkers. De platte organisatiestructuur met korte communicatielijnen zorgt voor een open, flexibele en informele sfeer. Meer weten over e-Wings ICT, Plan4Flex of ons team? Kijk dan rond op de website of bezoek de pagina over ons.

Interesse?

Heb je nog vragen over de vacature externe implementatie consultant en/of onze organisatie? Neem dan gerust contact op met Wesley Lam via info@ewingsict.nl of 088-6906999.

Meer weten of solliciteren? Stuur ons een mail met je motivatie en cv!

Ga terug

Ontmoet Wendy, extern consultant

Je nieuwe collega’s?

Team e-Wings ICT

Maak kennis met ons team!

Meer weten? Plan je terugbelverzoek!

Bel direct 088-6906999 of plan een terugbelverzoek.