Skip to main content

Uitzendkrachten betalen hun uitzendbureaus voor uiteenlopende zaken. Bijvoorbeeld voor hun huisvesting of zorgverzekering, of boetes die voor de zakelijke auto binnenkomen. Voorheen hielden uitzendorganisaties dit soort betalingen allemaal in op de salarisstroken. Maar door nieuwe wet- en regelgeving zoals de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS) mag dit voor steeds minder zaken.

Om deze betalingen eenvoudig te regelen, ontwikkelde Van der Voort Groep een toekomstbestendig alternatief voor inhoudingen via de salarisstrook: het UZBpayportal. Met het portal stuur je de uitzendkracht in zijn/haar eigen taal een betaalverzoek met een link om de betaling direct te voldoen. Helemaal in de eigen look and feel van je uitzendbureau, van logo tot huisstijl.

Flexkracht krijgt meer grip op financiën

Met de betaalverzoeken maak je het voor uitzendkrachten duidelijker en makkelijker waarvoor ze je moeten betalen. Zo houden je flexwerkers grip op hun financiën. Daarnaast zitten er ook veel voordelen aan voor jou als uitzendbureau. Met de nieuwe cao’s van de ABU en NBBU die begin 2022 in gingen, heeft een uitzendkracht bijvoorbeeld 4 weken na het einde van zijn dienstverband nog recht op huisvesting. In deze periode kun je geen inhoudingen meer doen op het salaris, maar moet de huisvestingsbijdrage nog wel betaald worden. Regelde je die betalingen via het UZBpayportal? Dan loopt dit op dezelfde manier door.

Betaalverzoeken sturen via de Plan4Flex App

Veel klanten van Van der Voort werken ook met Plan4Flex. Zij gebruiken de Plan4Flex App als centrale plek voor alle communicatie met hun uitzendkrachten. Van planning tot contract en van ziekmelding tot urenregistratie. Daarom hebben we de koppeling tussen Plan4Flex en Van der Voort verder uitgebreid.

Er staat een apart menu voor betaalverzoeken in de Plan4Flex App. Als er via UZBpayportal een nieuw betaalverzoek is aangemaakt, ontvangt de flexwerker een push-melding vanuit de Plan4Flex App. Het openstaande betaalverzoek is terug te vinden in de app en de flexwerker kan deze aanklikken om direct te voldoen. Op deze manier houdt jij als werkgever alle communicatie met je uitzendkrachten in één kanaal. Wel zo overzichtelijk voor jou en je flexwerkers.

Functionaliteiten UZBpayportal

Maak de financiële afhandeling voor je uitzendkrachten en collega’s makkelijker met de volgende functionaliteiten:

  • Berichten sturen in de eigen taal van de internationale medewerker
  • Openstaande betalingen importeren via csv-bestanden vanuit planning- of salarispakket
  • Betalen via iDeal en betaalproviders uit Oost-Europa
  • Realtime inzicht in betalingen
  • Gepersonaliseerde betaalverzoeken via sms, mail of push-berichten in de Plan4Flex App
  • Eenvoudig rapportages uitdraaien van openstaande betalingen

De koppeling tussen het UZBpayportal en de Plan4Flex App versterkt de samenwerking tussen beide partijen. Deze is ooit ontstaan vanuit het aan- en afmelden van zorgverzekeringen. In de tweede helft van 2022 voegen we nog een mooie functionaliteit toe aan onze samenwerking. Daarover later meer!

Aan de slag met het UZBpayportal in de Plan4Flex App? Stuur een mailtje naar Dréann of Kevin via sales@plan4flex.nl of bel 088-6906999.