Skip to main content

Plan4Flex en Solid Online leggen samen de verbinding tussen softwarepakketten in de flexbranche. De samenwerking met Solid Online zorgt ervoor dat Plan4Flex eenvoudig te koppelen is aan elk denkbaar platform in de uitzendmarkt. Het platform verzorgt koppelingen tussen verschillende systemen en maakt uitwisseling van data mogelijk. Daar profiteren klanten van. Met welk softwarepakket een uitzendbureau ook werkt: het is voortaan altijd te integreren met de operationele software van Plan4Flex. In een dubbelinterview leggen de bedrijven samen uit hoe de samenwerking is ontstaan en hoe andere bedrijven ervan profiteren.

Solid Online is sinds de oprichting in 1993 altijd gefocust geweest op de flexbranche. De afgelopen jaren specialiseerde het bedrijf zich steeds meer in het koppelen van verschillende systemen die met name in de flexbranche, zoals bij recruiters en uitzendbureaus, worden gebruikt.

Veel uitzendbureaus gebruiken verschillende applicaties en systemen naast elkaar, zoals de operationele software van Plan4Flex voor planning, urenverwerking en communicatie met medewerkers. Hierdoor staat informatie verspreid over verschillende systemen die niet altijd met elkaar praten. Solid Online ontwierp een tool die dit oplost. CEO Pieter Hoekstra vertelt hoe dit in elkaar steekt: “De Connector biedt allerlei standaardkoppelingen tussen verschillende systemen die je tegenkomt in de uitzendwereld. Bijvoorbeeld Plan4Flex. Maar ook allerlei backendsystemen, bijvoorbeeld voor recruitment, finance of verloning. Wij zorgen ervoor dat dat allemaal goed met elkaar communiceert.”

Koppelingen bouwen was maatwerk

Dréann van den Akker van Plan4Flex liep vooral aan tegen de factoren ‘tijd’ en ‘flexibiliteit’. “Er zijn in de uitzendbranche verschillende systemen, allemaal erg goed in waar ze voor gemaakt zijn. Maar communiceren of data uitwisselen met elkaar, dat is nog een ander verhaal. Daarvoor heb je onderlinge koppelingen nodig.” Dat is een hoop werk. “Voorheen hadden we zelf een programmeur in dienst die de koppelingen maakte. Vaak was hij daar behoorlijk wat tijd aan kwijt. Het duurde soms wel een paar maanden voordat alles gekoppeld was.” Daar kwam nog bij dat die koppelingen systeemspecifiek zijn. Voor een klant die met andere software werkte, moest weer een nieuwe koppeling gemaakt worden.

“Tot onze kennismaking met Solid Online was het lastiger om koppelingen te maken. Natuurlijk hebben we geprobeerd dat universeel op te zetten. Maar zelfs zaken die hetzelfde lijken, kunnen verschillen.” Dréann geeft een simpel voorbeeld: “Denk aan geslacht. Het ene systeem registreert dit als ‘M/V’, een tweede met ‘M/F’, een derde met de labels ‘man/vrouw’… En dan is dit nog een eenvoudig geval. Voor elke uitbreiding in de software moest de programmeur weer aan het werk.”

Gezamenlijke klanten profiteren mee

Dat veranderde toen Plan4Flex in contact kwam met Solid Online. Dreann: “Het bleek met ConnectYourFlex heel eenvoudig om snel een connectie te maken tussen verschillende systemen. Plus ConnectYourFlex kon heel makkelijk worden uitgebreid. We hebben inmiddels een aantal gezamenlijke, erg tevreden klanten.” Pieter Hoekstra: “Dat klopt. We hebben al een aantal mooie samenwerkingen opgezet. Dat worden er alleen maar meer. En werkt een klant met een systeem dat we nog niet eerder integreerden, dan kunnen we de koppelingen snel aanpassen.”

Het systeem is generiek opgezet, maar makkelijk uit te breiden. Pieter: “We hebben als onafhankelijke partij contact met heel veel softwareleveranciers. Ons systeem is gemaakt om te hergebruiken: we onderhouden met alle leveranciers een goede relatie en zo gauw er iets verandert in een van de koppelingen, dan weten wij dat als eerste. Alle klanten die van die koppeling gebruik maken, profiteren dan mee.”

Een voordeel voor beide partijen dus. Solid Online ontdekt steeds meer partijen waarmee het een koppeling kan opzetten. Plan4Flex profiteert van de koppelingen die Solid Online via het platform biedt. En als derde profiteren andere softwarepartijen weer van de koppeling met Plan4Flex. Pieter: “En het mooie is dat het platform partijen ook op een andere manier samenbrengt. Wij hebben goede relaties met onze leveranciers en brengen hen met elkaar in contact. Ook buiten het platform.”

Dreann: “Dat geeft samenwerking en daarmee versterken we elkaars positie. Ik hoef me niet meer druk te maken over het ontwikkelen van koppelingen. En wij zijn niet meer beperkt in welke koppeling we klanten kunnen bieden. Met welk pakket een bedrijf werkt, bepaalt niet meer of je met Plan4Flex in zee gaat. Onze software voor de frontoffice koppelen we nu eenvoudig aan elk backendsysteem in de uitzendbranche.”

Een samenwerking met veel potentie

De samenwerking tussen Plan4Flex en Solid Online is dus nog volop in ontwikkeling. Daar werken beide partijen hard aan. Hoekstra: “We gaan meer ruchtbaarheid geven aan onze samenwerking. En je kunt elkaar helpen, maar ook kijken of we gezamenlijke klanten hebben. Dat helpt enorm en het heeft veel potentie.” Dréann sluit af: “Er zit nog veel meer potentie in deze samenwerking. Ik heb al meteen een aantal nieuwe ideeën die we kunnen uitwerken.”

De integratie tussen je frontoffice en backoffice helpt je uitzendbureau vooruit. Het vermindert handmatig werk, minimaliseert de foutmarge en bespaart enorm veel tijd. Weten hoe veel tijd jouw organisatie in zijn geheel kan besparen door efficiënter te werken en te automatiseren? Doe dan de tijdbesparingscheck voor uitzendbureaus!