Skip to main content

Vol enthousiasme startte Egbert op oudjaarsdag aan de proloog van de Dakar Rally van 2023. Het DDW Rallyteam mikte op een beter resultaat dan vorig jaar, toen ze een mooie 17e plek behaalden in het klassement. Na een goede start, volgden twee zware dagen met veel gestuiter en lekke banden.

Na een dag vol regen, modder en een ingekorte etappe volgde op woensdag 4 januari helaas slecht nieuws. ’s Nachts had het team een turbo verwisseld, die kapot bleek te zijn. Deze moest ’s ochtends nog snel worden verwisseld, waardoor het team nét te laat aan de startlijn verscheen. Ze mochten die dag niet starten… De dag erna mocht het team wel verder, buiten het klassement. Net als meer dan 2/3e van de trucks die startten voor het klassement.

Op de dagen met slecht weer, volgen verschillende aanpassingen in de etappes. Zo wordt in het weekend van 7 en 8 januari een marathonetappe gereden. Een mooie uitdaging voor het serviceteam: er mag namelijk maar 2 uur gesleuteld worden aan de truck! Helaas worden vervolgens de instructies op het dak niet helemaal goed opgevolgd…

De Dakar Rally 2023 finisht op zondag 15 januari. Je kunt de prestaties van het DDW Rallyteam live volgen via de site van de Dakar.

Wil je meer weten over het team en elke dag updates zien over hun prestaties? Volg ze dan op Facebook of Instagram.

Dakar-rally geeft bedrijfsleven stof tot nadenken

Welke lessen doe je op in de woestijn tijdens de wereldberoemde Dakar-rally? Wat kun je leren van een ervaren rallyrijder? En hoe kun je die lessen toepassen om businessteams beter te laten samenwerken? Marije, navigator in het DDW Rallyteam, neemt je mee in haar ervaring.