Skip to main content

Autonomie, vertrouwen en veiligheid. Drie belangrijke peilers voor gelukkige medewerkers, volgens Bart Legierse, directeur van People 21. In onze tweede podcastaflevering van ‘Grensverleggend in Flex’ deelde Bart zijn inzichten over werkgeluk, psychologische veiligheid en autonomie in de uitzendbranche.

People 21 staat voor het uitzenden van veelal praktisch opgeleid personeel, met focus op tevreden medewerkers en kwalitatieve huisvesting. Onder People 21 vallen succesvolle uitzendlabels zoals DDD Personeel, Quality Uitzendbureau en Stipt Uitzendbureau.

Tijdens het boeiende gesprek met Dréann en Egbert benadrukt Bart het belang van samenwerking en vooruitgang. Zijn visie op werkgeluk is helder: het is de drijvende kracht achter succesvol ondernemerschap. Doordat Bart en zijn team zich focussen op het welzijn van medewerkers, creëren zij een omgeving waarin iedereen opbloeit.

Autonomie en vertrouwen

Een van de belangrijkste onderdelen van werkgeluk is volgens Bart autonomie. Hij gelooft sterk in de kennis en kunde van zijn medewerkers. Dit vertrouwen in zijn teamleden zorgt ervoor dat zij zich gewaardeerd voelen en stimuleert hen om boven zichzelf uit te stijgen.

Zo vertelt Bart hoe zijn team snel actie ondernam en een medewerker ondersteunde die een familielid verloor in het buitenland. Nog voordat Bart hiervan wist, had het team al een vliegticket voor de collega geboekt en van alles geregeld om de medewerker te helpen.

Die vrijheid geeft vertrouwen en creëert een proactieve en zorgzame werkomgeving. Werknemers werken dan niet alleen voor hun persoonlijke groei, maar dragen ook actief bij aan het welzijn van hun collega’s. Die verbondenheid is essentieel voor een duurzaam succesvolle organisatie.

Dat (werk)geluk van werknemers heeft weer direct invloed op productiviteit en motivatie. En die factoren zijn belangrijk voor… jawel: ondernemerssucces.

Psychologische veiligheid

Een ander belangrijk onderdeel van werkgeluk is psychologische veiligheid. Medewerkers moeten zich veilig voelen. Dan nemen ze initiatief en durven ze fouten te maken.. Daarom moedigt Bart zijn team aan om creatieve oplossingen te zoeken en hun grenzen te verleggen.

Het belang van een mensgerichte aanpak

Barts aanpak komt voort uit de moderne visie van effectief en empatisch leiderschap,. Hij stelt de mens centraal, verleent autonomie en borgt psychologische veiligheid.

In een sector waar snelle veranderingen normaal zijn, biedt deze aanpak medewerkers een stabiel en ondersteunend fundament. Bart leert, past zich aan en zet tegelijkertijd zijn teamleden in hun kracht. Zijn aanpak biedt inspiratie en inzicht voor iedereen die streeft naar een mensgerichte, flexibele en succesvolle werkomgeving. Grenzen verleggen gaat niet alleen over zakelijke doelstellingen, maar ook over het creëren van een omgeving waarin elk individu kan groeien en bloeien.

Ben je benieuwd naar Barts hele verhaal en de praktische tips die hij heeft? Wil je meer ontdekken over hoe werkgeluk, autonomie en psychologische veiligheid de kern kunnen vormen van jouw werkomgeving? Duik dieper in de inzichten van Bart en laat je inspireren door zijn unieke aanpak. Luister de volledige podcastaflevering van Grensverleggend in Flex over werkgeluk.