Skip to main content

Als de uitzendbranche meer zou sturen op echte KPI’s (key performance indicatoren) zouden ze betere marges draaien. Te vaak wordt er alleen gekeken naar het verleden, op basis van analyses die handmatig in Excel worden gemaakt. Kortom, men stuurt via de achteruitkijkspiegel en mist hierdoor de slagkracht om op tijd in te grijpen, waardoor kostbare tijd en geld verloren gaan.” Dat is de stelling van Eric de Koning van Regem Consultancy, onze adviseur als het gaat om Rapportage en Analyse.

De kracht van KPI’s

Het continu beschikken over de juiste KPI’s zorgt ervoor dat je als dienstverlener jouw organisatie actief stuurt op basis van actuele informatie en bovenop de business zit. KPI’s zijn essentieel om onmiddellijk te kunnen zien hoe de organisatie het op de belangrijkste criteria doet. Voor de uitzendbranche zijn drie elementen belangrijk, te weten:

      1. Rendement op uren
      2. Kosten voor huisvesting
      3. Kosten van vervoer

Vaak zijn er genoeg data beschikbaar, maar is de manier om hier stuurinformatie van te maken een zwak punt. Plan4Flex is een uiterst betrouwbaar systeem om alle relevante data te registreren en te ondersteunen bij elke vorm van planning. Als je deze informatie op de juiste wijze weet te ontsluiten, kun je alle planningen nog meer optimaliseren. Met een goede planning kun je trends in de bezetting van huisvesting en vervoer herkennen en daar naar handelen.

Indicatie van de toekomst

In samenwerking met onze partner i8, leverancier van rapportage en analyse oplossingen, heeft Regem Consultancy de informatie uit Plan4Flex op een gestandaardiseerde wijze ontsloten, zodat er eenvoudig analyses en rapportages kunnen worden gemaakt uit de data van Plan4Flex.

Correcte data uit het verleden geven een uitstekende indicatie van de toekomst. Door goed te plannen – en dat kan – kun je flink op de kosten besparen. Regem Consultancy kan desgewenst, voor de standaard rapportage en analyse oplossing die binnenkort beschikbaar komt, de vertaalslag maken van business naar heldere stuurinformatie. Door het inzetten van de juiste KPI’s kun je verder vooruit plannen en de data verrijken. Het helpt iedere organisatie de goede keuzes te maken met als resultaat meer efficiency en een beter resultaat. En daar gaat het toch om?