Skip to main content

Zo’n 96 procent van de uitzendkrachten beveelt EG Personeelsdiensten aan. “Ja, dat geeft wel iets aan”, vindt Edwin Grootscholten. “Voldoende aandacht geven en bereikbaar zijn. In deze tijden is een uitzendkracht net zo belangrijk als een werknemer in vaste dienst. De arbeidsmarkt staat onder druk. Als je dan als uitzendorganisatie werkt aan de PWR, de Positief Werkende Relatie, kun je snel iets opbouwen.” Het zijn soms kleine dingen die het verschil maken, vindt Edwin. Een klein presentje en kaartje als een uitzendkracht jarig is. Uitzendkrachten blijven langer verbonden aan de uitzendorganisatie omdat ze zich gewaardeerd voelen en zelfs positieve reclame maken. “Dat mes snijdt aan twee kanten.”

Selectie en huisvesting

EG Personeelsdiensten heeft zelf kantoren in Polen en Roemenië. “Afhankelijk van wat onze klanten vragen, stellen we wel wat eisen aan arbeidsmigranten. Engels spreken bijvoorbeeld, of bepaalde ervaring of skills. Daar selecteren we wel in enige mate op. De juiste man of vrouw op de juiste plek, dat geldt ook voor arbeidskrachten uit Polen of Roemenië”, vertelt Edwin. Hij onderkent het probleem van huisvesting voor deze arbeidsmigranten. Ruim een derde tot de helft van de uitzendkrachten wordt door EG Personeelsdiensten zelf ondergebracht. Edwin ervaart dat uitzendkrachten die inmiddels al enige tijd in Nederland werken, toch een eigen onderkomen zoeken. Ook als het gaat om huisvesting besteedt EG Personeelsdiensten voldoende aandacht aan arbeidsmigranten. “Goede appartementen met een eigen badkamer, een veilige omgeving en goede mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding.” Respectvol omgaan met de uitzendkrachten en naar de opdrachtgevers doen wat je belooft. “Het is een eenvoudige filosofie en het is op zich niet zo moeilijk om dat te continueren. Tegelijkertijd ben je zo goed als je laatste wedstrijd, dus het is wel zaak om daar voortdurend aan te blijven werken.”

Toekomst

Voor het komend jaar ziet Edwin een uitdaging in het verbouwen van een kantoorpand naar 38 appartementen. De vergunning daarvoor is aangevraagd. Hij hoopt de verbouwing voor het einde van het jaar af te ronden. “En verder nog steeds de juiste man of vrouw op de juiste plek te krijgen en mensen te behouden. Er gaan wat wetten en regels veranderen en niet direct in ons voordeel. Het wordt bekijken hoe we daarmee omgaan.”