Skip to main content

Aan de Oude Turfvaartsestraat in Nispen, op de plaats van Parkhotel Zonneland, realiseerde uitzendbureau Pollux een gebouw met 90 appartementen voor 180 arbeidsmigranten.

Algemeen directeur Henriette Petersen van Pollux: “We zijn er lang mee bezig geweest. Voortdurend waren we met de gemeente Roosendaal in overleg over alles wat met de bouw en arbeidsmigranten te maken heeft. Wij vinden het kwestie van goed werkgeverschap om mensen een onderkomen te kunnen bieden en hebben het plan opgevat om dit zelf op te pakken. Nee, het is geen kwestie van één nacht ijs, het duurt bijvoorbeeld enige tijd voordat je alleen al een geschikte locatie hebt gevonden.” Uiteindelijk werd het Zonneland, op het voormalige terrein van het Roosendaalse zwembad.

Gemeenschappelijk belang

Het belang voor de bewoners is duidelijk. Maar Henriette ziet ook duidelijk een gemeenschappelijk belang van een goede huisvesting. “Zoals ik al zei: goede huisvesting voor je mensen. Maar we graag een thuis creëren, vandaar dat de studio’s geschikt zijn voor twee personen met allerlei faciliteiten. Als je mensen op een prettige plek kunt laten wonen, heb je tevreden mensen en die komen gemotiveerd naar hun werk. Daar heeft iedereen baat bij: de werknemer, werkgever, het uitzendbureau en de gemeente.”

Tips voor huisvesting van arbeidsmigranten

Henriette heeft nog enkele tips voor collega’s die wellicht in eenzelfde situatie verkeren. “Blijven communiceren en kijken waar je eventuele pijn kunt weghalen. Altijd oplossingen proberen te vinden. Blijf open en transparant, dan kom je verst met de betreffende gemeente, omwonenden en je eigen medewerkers. En zorg samen voor een goede woonomgeving.”