Zo pak je knelpunten in je processen aan!

Administratie en operatie vullen elkaar aan en ondersteunen elkaar waar mogelijk. Dat is het ideale plaatje. Maar in veel bedrijven en organisaties is dat helaas wel eens anders. Ook in de uitzendbranche. Het is de kunst om administratie en operatie samen goed te laten werken, maar vaak zie je dat de operatie uitvoert en de administratie verwerkt. Dat kan beter.

Voorkom eilandjes!

Vaak zie je dat de operatie vaak ongemerkt al allerlei zaken voorbereidt voor de administratie. Het is natuurlijk slim om die informatie mee te nemen naar de verwerking ervan bij de administratie. Zo voorkom je eilandjes. Een knelpunt is ook dat werk vaak dubbel wordt gedaan. Een planner weet goed hoe de werkuren zijn geweest, maar toch belt een uitzendkracht weer met de administratie om te horen hoeveel uren er zijn gedraaid. Als je data samenvoegt -en dat kan eenvoudig-, heb je een snel en toegankelijk overzicht.

Eén systeem

Plan4Flex werkt met een operationeel deel voor de planners, maar daarnaast worden de uren direct gekoppeld. Een planner doet immers feitelijk hetzelfde als de administratie: bijhouden welke uitzendkracht welke uren voor welke opdrachtgever heeft gewerkt. Operatie en administratie werken in één en hetzelfde systeem. Ze zien dezelfde data en kunnen elkaar zo motiveren, controleren en ondersteunen. Informatie die vaak versnipperd door de organisatie gaat, wordt zo op één centrale plek verzamelt. Dat voorkomt fouten en ruis.

Efficiënt werken

Met Plan4Flex maak je een platform waarin zowel operatie als administratie hun eigen rol vervullen, maar wel met dezelfde data werken. Zonder dat je daar heel veel moeite voor hoeft te doen, zaken moet doormailen naar elkaar of anderszins. Data zijn gewoon altijd beschikbaar. Op deze manier kun je ook prima klantgericht werken, zowel naar de uitzendkracht als de opdrachtgever en win je tijd en efficiency. Op deze manier geldt: 1+1=3.

Meer blogs
Inschrijven nieuwsbrief
Schrijf je in en ontvang de laatste Tips en Trucs