Skip to main content

Gegevens slim van het ene naar het andere softwarepakket laten stromen is een van de makkelijkste manieren om snel efficiënter te gaan werken. Naast de talloze bestaande koppelingen, krijgen we vanuit klanten vaak nog de vraag of we data kunnen uitwisselen met een specifiek pakket. De nieuwe API is daar de oplossing voor.

Hoe werkt zo’n API?

De krachtige API (Application Programming Interface) is een soort koppelstuk aan de software waardoor deze makkelijker met andere softwarepakketten kan ‘praten’. Hierdoor stromen gegevens in je organisatie eenvoudig van en naar Plan4Flex, je ATS- of bijvoorbeeld je CRM-systeem. Zo verzamel je een hoop datavoer voor je BI-tool. De API wisselt veilig en versleuteld gegevens uit over de vier belangrijkste entiteiten in de operationele software: werknemers, huisvesting, vervoer en opdrachtgevers.

Zie het als een ober in een restaurant. Als jij (softwarepakket A) iets wil eten of drinken, loop je niet telkens zelf op en neer naar de keuken (softwarepakket B). Je praat met de ober (de ‘API’) die begrijpt wat je vraagt en je bestelling voor je verzamelt en helemaal klaar aan tafel aflevert.

Op diezelfde manier laat een API verschillende systemen met elkaar communiceren en informatie uitwisselen, zonder dat je daar handmatig werk voor hoeft te doen.

Minder handmatig gegevens importeren/exporteren

Het grootste voordeel van de API is dat je nooit meer handmatig gegevens uit verschillende systemen hoeft te importeren of exporteren. Als je bijvoorbeeld kandidaten uit je ATS- of klantgegevens uit je CRM-systeem in Plan4Flex wil gebruiken, hoef je deze niet meer te importeren of handmatig over te nemen. De API stuurt gegevens naadloos op en neer tussen jouw verschillende systemen. Dit bespaart je enorm veel tijd.

Data mapping: dezelfde gegevens, ander label?

Verschillende systemen gebruiken vaak verschillende aanduidingen voor dezelfde informatie. In het ene systeem staan de geslachten bijvoorbeeld als man/vrouw, in een ander systeem als M/F. Soms worden punten in plaats van komma’s gebruikt, of andersom. Of de datumnotatie gaat van jaar-maand-dag naar dag-maand-jaar. Labels die je, als je gegevens handmatig importeert, handmatig aan elkaar moet koppelen.

De API maakt dat makkelijk met data mapping. De gegevens in het ene systeem worden automatisch gekoppeld aan dezelfde gegevens in het andere systeem. Met één keer instellen worden gegevens voortaan altijd op de juiste manier overgenomen.

Voordelen van data-uitwisseling via de API

  • Meer data, minder werk: dankzij de API wissel je nu moeiteloos gegevens uit tussen verschillende systemen, van begin tot eind van je proces.
  • Gegevens uitwisselen zonder technische kennis: de API stroomlijnt het proces en maakt het voor iedereen toegankelijk, ook zonder diepgaande technische kennis.
  • Tijdsbesparing: het automatiseren van gegevensuitwisseling betekent een aanzienlijke besparing van tijd. Gebruikers kunnen zich concentreren op hun kerntaken in plaats van kostbare tijd te besteden aan het handmatig importeren en exporteren van gegevens.

De Plan4Flex API maakt jouw workflow efficiënter als je werkt met data uit diverse softwarepakketten. Wissel naadloos gegevens uit tussen je systemen, bespaar tijd en vereenvoudig je processen.

We houden van koppelen en spelen met onze API graag voor cupido, als matchmaker tussen jouw verschillende systemen.
Heb jij een softwarepakket dat je via de API wil laten communiceren met Plan4Flex? Vraag bij Renate een offerte aan voor deze koppeling. Stuur een mail naar renate@ewingsict.nl.

Nocore, TapTarget of de UZBPayPortal: ben je benieuwd met welke softwarepakketten we al een vaste koppeling hebben? Bekijk de pagina Integraties en koppelingen.