Skip to main content

Het is zover. Plan4Flex is vanaf nu ook beschikbaar als Software-as-a-Service als Plan4Flex 365. In de cloud. Daarmee wordt onze software beter bereikbaar, makkelijker schaalbaar en beter beveiligd. Zo kun jij altijd en overal in Plan4Flex werken en neem je afscheid van eigen servers, licenties en IT-partijen voor bijvoorbeeld onderhoud ervan.

Werken in de cloud heeft een hoop voordelen. Een greep uit de voordelen:

  • Het is voordeliger, omdat je alleen betaalt voor wat je nodig hebt.
  • Makkelijk op- of af schalen bij groei. Als je aan de limieten van je eigen servers of andere hardware zit, is dat lastiger uit te breiden. Dan heb je eigenlijk meer geheugen of processoren nodig.
  • Altijd en overal bereikbaar: alles wat je nodig hebt is een internetverbinding. Je hoeft dus niet op een vaste locatie te zijn om in te kunnen loggen.
  • Nooit meer bestanden kwijt. Je data staat in de cloud. Verlies je een apparaat of gaat het kapot? Dan wissel je deze snel om en log je direct in vanaf een ander device.
  • Altijd up-to-date. On premise werken vraagt meer onderhoud en investeringen om up-to-date te blijven.
  • Extra veilig. Onder andere door multi-authenticatie.

Focus op je proces en besteed geen tijd meer aan IT-bijzaken. De overgang naar de cloud maakt jouw werk dus alleen maar makkelijker!

Extra veiligheid gegarandeerd

Toen de cloud begin deze eeuw zijn intrede deed, hadden mensen een hoop vraagtekens bij de veiligheid ervan. Zou informatie niet veel veiliger staan op eigen servers? Inmiddels weten we allemaal beter en slaan we ook steeds vaker privédocumenten en -foto’s op in de cloud.

Alle data van onze Plan4Flex cloudomgeving blijft in Nederland. Je valt daarmee dus altijd onder de Nederlandse wetgeving. Je data wordt veilig opgeslagen in twee datacenters. Elke dag maken we standaard een back-up van je data. Doordat we twee verschillende datacenters gebruiken, kun je er altijd op vertrouwen dat het systeem werkzaam blijft. Vergelijk dit eens met downtime als je eigen servers niet beschikbaar zijn door bijvoorbeeld brand of diefstal.

Ook werken we met multi-authenticatie. Naast gebruikersnaam en wachtwoord, sturen we ook een sms-controle naar je telefoon. Zo weet je zeker dat degene die inlogt, ook echt toegang tot je systeem moet hebben. Daarnaast maakt het systeem standaard elke dag een back-up van je data.

Up-to-date houden van systemen

Als uitzendbureau is je kerntaak uitzenden. IT is dan voor veel organisaties een bijzaak, zo ook het up-to-date houden van de systemen. Gelukkig speelt het Plan4Flex 365-platform daar heel snel op in door te monitoren of systemen gebruikmaken van de nieuwste updates. Hierdoor hoef jij je niet bezig te houden met of alles goed geregeld is of een systeembeheerder hierop aan te sturen.

Support van de cloudomgeving

Als een klant met onze supportdesk belt, is het voor support soms lastig te achterhalen hoe zij een systeem op locatie bij de klant kunnen bereiken. Hierdoor duurt het soms onnodig langer om een probleem op te lossen. Soms zijn onze supportcollega’s zelfs langer bezig om toegang tot het on premise-systeem te krijgen, dan met het oplossen van de vraag!

Als je werkt in de cloudomgeving, is hier geen sprake meer van. Zowel jouw collega’s als onze helpdesk hebben altijd en overal direct toegang tot jou systemen. Zo kunnen we je extra snel helpen!

Wanneer kan ik overstappen op Plan4Flex 365?

Wanneer je wil. Sinds januari 2022 kun je overstappen. Nieuwe klanten starten standaard in de cloudomgeving.

Wil jij ook werken in de cloud met Plan4Flex 365? Stuur dan een mail naar Kevin of Dréann.