Skip to main content

31 maart 2022 – Ook in de uitzendbranche zien we de arbeidsmarkt steeds krapper worden. Om vacatures makkelijker te vervullen, voegen we vrijdag een nieuwe functionaliteit toe in Plan4Flex. Openstaande vacatures worden vanaf dat moment automatisch getoond aan uitzendbureaus in de buurt die ook met Plan4Flex werken. Vervullen zij de functie? Dan betalen ze jou een fee. Zo is je klant blij en ontvang jij er toch nog geld voor!

Hoe werkt het?

Steeds vaker horen we van klanten dat ze moeite hebben met het vullen van bepaalde aanvragen. Door aanvragen ook open te zetten voor collega-uitzenders in de buurt, zorg je er samen voor dat de aanvraag vervuld wordt. Dit is hoe het werkt:

  • Het proces van aanvraag tot de functie open staat in je werkplanning blijft hetzelfde
  • Als de functie 24 uur open staat, verschijnt hij ook in de Plan4Flex-werkplanning van uitzendbureaus in de regio
  • Deze collega-uitzendbureaus kunnen de functie vanaf dat moment invullen vanuit hun eigen Plan4Flex-omgeving door op de advertentie te klikken en een van hun uitzendkrachten hierop in te plannen
  • Als een ander uitzendbureau jouw functie invult, krijg je daar een vooraf ingestelde fee voor

De openstaande functies verschijnen in een banner in de werkplanning, zie het voorbeeld hieronder:

Dit werkt natuurlijk ook andersom: jij kunt op deze manier ook functies die bij andere uitzendbureaus in de regio openstaan invullen.

Volgende stap: vacatures in de Plan4Flex App

Dit is pas de eerste stap in onze aanpak van de krapte op de arbeidsmarkt. Ons developmentteam is nu al bezig met stap twee, waarin we deze functies doortrekken naar de app. Dan kunnen uitzendkrachten vanuit de Plan4Flex App ook zelf solliciteren op openstaande functies bij jouw uitzendbureau of uitzenders in de regio

Beschikbaarheid nieuwe functies

We beginnen vrijdag met het openzetten van de eerste systemen van klanten zodat de Plan4Flex-omgevingen openstaande functies onderling kunnen uitwisselen. Vanaf die datum kunnen klanten starten met samenwerken om de krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken. Je hoeft hier dus zelf niets voor te doen. Zet het in je agenda!

In de desktopversie van Plan4Flex is deze nieuwe functie vanaf eind deze week (week 13) beschikbaar. De App volgt van de zomer.

Vrijdag vragenuurtje met uitgebreide uitleg!

Omdat we begrijpen dat veel uitzenders staan te springen om deze functie te gaan gebruiken, hebben we komende vrijdag van 9 tot 10 een vragenuurtje gepland waarin we je helpen opstarten. Wil je hiervoor worden uitgenodigd? Stuur dan een mailtje naar sales@ewingsict.nl met als onderwerp “Aanmelding vragenuurtje vrijdag 1 april”.