Skip to main content

Upforce kiest vanuit vertrouwen voor Plan4Flex 365 cloud

Soepel overstappen van on premise naar cloud

In drie maanden van on premise naar cloud. Zonder impact op de lopende processen. Een ambitieus project, maar Upforce had er alle vertrouwen in. Linda Langver, operationeel directeur Upforce: “Plan4Flex kent onze branche en weet wat er speelt. We hadden heel veel vertrouwen in hun advies voor een overstap naar de cloud. Dat heeft zich uitbetaald.”

Upforce ontstaat in 2023 na een fusie van zes uitzendbedrijven. Het uitzendbureau bemiddelt tussen uitzendkrachten en opdrachtgevers uit heel Europa. In de logistiek, food, techniek en industrie. Vanuit drie locaties in Nederland. Voor 1200 tot 1500 mensen per week.

“Onze bedrijfsnaam benadrukt waar we voor staan: groei. Upforce richt zich op relaties voor de lange termijn. En ondersteunt uitzendkrachten zodat zij zowel financieel als persoonlijk groeien. Die ondersteuning uit zich in reguliere zaken als werk en huisvesting, maar ook bijvoorbeeld in hulp bij het regelen van lessen in Nederlands”, vertelt Linda.

Efficiënt en toekomstbestendig

De zes uitzendbedrijven die samen Upforce vormden, werkten met twee verschillende installaties van Plan4Flex. “Dat kon efficiënter nu we samen één bedrijf vormen”, licht Linda toe. “Alle medewerkers hadden bijvoorbeeld toegang tot beide systemen, maar van de ene vestiging stonden de facturen in het ene systeem en van de andere vestiging in het andere. Dat wilden we allemaal op één plek.”

Upforce vroeg Plan4Flex om advies. Linda: “Zij raadden ons hun nieuwste oplossing aan: Plan4Flex 365 cloud. Deze software is sneller, beter en bereidt ons voor op de toekomst. Toen was de keuze snel gemaakt.”

Upforce-medewerker aan het werk

Over zonder impact op lopende processen

“Het was een ambitieus project”, geeft Linda toe. “Dat gaf Plan4Flex zelf ook aan.” In september 2022 waren de eerste gesprekken. In november maakten Plan4Flex en Upforce alles klaar voor de overstap. En midden week 52 van 2022 moest de cloudomgeving operationeel zijn. Dat terwijl er ook veel werk vanuit Upforce nodig was. Maar… het is gelukt. En belangrijker, zonder directe impact op lopende processen. Linda: “Anders dan een nieuwe inlogcode, hebben onze uitzendkrachten en klanten niets van de overstap gemerkt. En zo hoort het ook.”

Hoe dat lukte? “De ondersteuning vanuit Plan4Flex was echt top. Hier waren we heel blij mee”, vertelt Linda. “Wat ook hielp, was dat we bepaalde zaken later oppakten. Denk aan handmatige wijzigingen en toe te voegen documenten. Daarnaast maakten we medewerkers vrij zodat zij zich helemaal op dit project konden richten.”

Die medewerkers kregen een belangrijk aandachtspunt mee: ben kritisch. Linda: “De overstap gaf ons een kans om zelf kritisch te zijn over gegevens die het systeem vervuilen. Denk hierbij aan dubbele werknemersprofielen die we wilden verwijderen.”

"Deze software is sneller, beter en bereidt ons voor op de toekomst. Toen was de keuze snel gemaakt.”

Sneller, makkelijker en stabieler

De overstap werpt inmiddels zijn vruchten af. “Plan4Flex 365 cloud is opgeschoond en bovendien veel sneller”, vertelt Linda. “Ook bij de processen die het systeem juist zwaar belasten. Het scheelt ons nu ongeveer 40% in tijd doordat we efficiënter kunnen werken vanuit één applicatie in plaats van twee.”

Ook ervaart Upforce de voordelen van een cloudomgeving. “Wij hebben geen werk meer aan updates. Die voert Plan4Flex uit”, licht Linda toe. “Daarnaast hebben we altijd toegang tot onze Plan4Flex-omgeving. Zelfs bij een eventuele storing op onze eigen server kunnen we door met bijvoorbeeld planning en salarisadministratie.”

Kortom, Upforce is met succes van on premise naar cloud overgestapt en heeft zo haar doelen van efficiëntie en toekomstbestendigheid behaald. Zonder impact op lopende processen. Upforce is klaar voor verdere groei en succes in de uitzendbranche.

Het kantoor van Upforce

Meer weten over onze software en hoe we klanten verder helpen? Kijk voor meer informatie op de softwarepagina of lees de ervaringen van andere klanten in hun klantverhalen.

Ga terug

Linda Langver, operationeel directeur Upforce

Nieuwsgierig naar wat Plan4Flex voor jouw organisatie kan betekenen? Bekijk de voordelen voor jouw functie of neem contact op met Dréann van den Akker.

Plan4Flex in 2,5 minuut

Ben je benieuwd hoe de operationele software jouw organisatie slimmer laat werken? Bekijk vrijblijvend de demo-video en ontdek het in 2,5 minuut.