Skip to main content

Binnen 5 jaar een verviervoudigde omzet

Jupiter Uitzendbureau groeit enorm na overstap op Plan4Flex

De coronacrisis gooide vanaf begin 2020 roet in het eten van veel ondernemers. Ondanks de economische tegenwind bleef Jupiter Uitzendbureau in Venlo razendsnel doorgroeien. Directeur Gulcan Uykun bespreekt de redenen van het succes. En welke rol Plan4Flex daarbij speelt.

Over het algemeen kun je zeggen dat de coronacrisis een flinke impact heeft op de uitzendbranche. Er is minder werk en eerlijk is eerlijk: de tijdelijke krachten zijn dan de eersten die hun baan verliezen. Ook Gulcan Uykun van het Venlose uitzendbureau Jupiter ziet deze tendens. “Het jaar 2020 was duidelijk rustiger dan 2019 en verliep zeker minder dan we van tevoren verwacht hadden. Desondanks mogen we echt niet klagen”, vertelt ze. In de periode van 2015 tot 2020 groeide Jupiter Uitzendbureau namelijk enorm: in vijf jaar tijd verviervoudigde de omzet. 

Goede service als uitgangspunt

Hoe valt dat succes, zelfs in deze tijd, te verklaren? Gulcan blijft bescheiden. “Ik denk dat we onze dienstverlening goed op orde hebben. We bieden een goede service aan onze klanten. Ze kunnen altijd op ons rekenen als er iets geregeld moet worden. Onze dienstverlening gaat een stap verder. En we zijn heel flexibel.” Die houding hanteert Jupiter ook richting haar uitzendkrachten. “Je moet gewoon goed zijn voor je uitzendkrachten. Ga uit van jezelf: jij wil zelf ook in goede omstandigheden werken. In de tijden dat het minder ging in de uitzendbranche, is dat bij ons nooit ten koste gegaan van de uitzendkrachten. Geen hoge inhoudingen. Huisvesting en vervoer houden we niet op de kosten in.” Die investering betaalt zich uit: “Met werknemers uit Polen hebben we ruim 20 jaar ervaring. En zij met ons. Onze prestaties in het verleden, lonen zich nu.”

Eerst digitaliseren, dan groeien

In 2015 startte Jupiter Uitzendbureau de samenwerking met Plan4Flex, pal voor de sterke groei van het bureau. “We zijn gaan digitaliseren voordat we gingen groeien. Als we niet in zee waren gegaan met Plan4Flex, hadden we deze groei niet op deze manier kunnen verwezenlijken. Het gaat te ver om te zeggen dat we de groei alleen aan Plan4Flex hebben te danken, maar zij kwamen wel op het juiste moment binnen om onze werkwijze te automatiseren. We wilden flink groeien en dat kon niet op de oude manier.” 

Groei goed organiseren

Op het juiste moment op de juiste plek. Dankzij het digitaliseren en automatiseren gingen zaken als klantbehoud veel gemakkelijker. “Het kan hard gaan in de uitzendbranche en ik ben blij dat we ervoor gekozen hebben om eerst zaken te automatiseren en daarna pas zijn gaan insteken op groei.” Dat klinkt als een logische volgorde, maar het gebeurt regelmatig dat een organisatie pas gaandeweg ontdekt dat de oude systemen niet meer kunnen voldoen aan de gestelde ambitie. “Plan4Flex heeft ons geholpen de groei te organiseren en om nóg sneller te groeien dan we hadden gedacht. Hoe goed je zaken kan managen, bepaalt hoe hard je kunt groeien.”

Voortdurende ontwikkeling

De software van Plan4Flex wordt voortdurend doorontwikkeld en Gulcan is daar blij mee. Het systeem krijgt ieder kwartaal nieuwe updates. “We hoeven er niet over na te denken. Als er iets verandert, heeft Plan4Flex de nieuwe wet- en regelgeving al geïmplementeerd in de software. Dat zit gewoon goed. Begin 2020 kregen we te maken met de Wet Arbeid in Balans (WAB). Ik heb zelf uiteraard gefocust op de gevolgen hiervan voor de organisatie, maar maakte me geen zorgen over systeem.” Veranderingen worden snel doorgevoerd in de software. “Soms al voordat ik er zelf aan gedacht heb. En dat is fijn, want ontwikkelingen in de uitzendbranche gaan snel.”

Andere voordelen van Plan4Flex

Jupiter profiteert elke dag van de voordelen van Plan4Flex. Bij het inscannen van ID-bewijzen bijvoorbeeld. Voorheen was het invoeren van de gegevens handmatig werk. Het uitzendbureau werkt nu efficiënter en bespaart een hoop tijd dankzij alle automatiseringen. “Ik durf wel te zeggen dat we hierdoor onze enorme groei konden verwezenlijken met dezelfde hoeveelheid FTE op kantoor”, aldus Gulcan. 

Ga terug

Met Plan4Flex werk je slimmer en efficiënter, waardoor je kunt groeien zonder dat je meer personeel nodig hebt. Meer weten over hoe de software jouw werk makkelijker maakt, of je nu planner, intercedent, controller of manager bent?