Skip to main content

Rabo Identity Services

Check eenvoudig de identiteit van internationale medewerkers via de app.

Als je werkt met internationale medewerkers, is het belangrijk om de identiteit van je kandidaten goed te checken. Maar hoe doe je dat als je kandidaat in een ander land, honderden kilometers verderop, woont? Met Plan4Flex kun je nieuwe medewerkers eenvoudig digitaal onboarden. Voor identiteitscontroles bundelen we onze krachten met de Rabo Identity Services van de Rabobank.

Betrouwbare identiteitscontrole op afstand

E-Wings-oprichter Egbert Wingens vertelt hoe klanten hiervan profiteren: “Met de ID-Scan van Rabo Identity Services kunnen uitzendbureaus in Plan4Flex direct de identiteit van buitenlandse kandidaten controleren. Op afstand en volledig betrouwbaar. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is een smartphone.”

Het proces werkt als volgt: iemand over de grens ontvangt een bericht via sms of e-mail. Diegene vult zijn of haar gegevens aan, maakt een foto van het identiteitsbewijs, scant de NFC-chip van het document en maakt een selfie-scan voor de gezichtsherkenning. Nadat alle gegevens geverifieerd zijn, staan de gegevens automatisch in het Plan4Flex-systeem van de uitzendorganisatie.

Altijd AVG-compliant door gebundelde krachten

De ID-scan van Rabo Identity Services is een samenwerking tussen de Rabobank en Signicat, de grootste Europese partij op het gebied van digitale identiteitscontroles. Met de koppeling tussen de software van deze drie bedrijven hebben uitzendorganisaties dus het beste van twee werelden: operationele software van die gemaakt is voor uitzendwerk én betrouwbare identiteitscontroles dankzij de investeringen van Plan4Flex, de Rabobank en Signicat. Zo zijn klanten verzekerd van goede service en voldoen ze altijd aan de Europese AVG-wetgeving over het gebruiken en uitwisselen van persoonsgegevens.

Meer weten over de samenwerking tussen Rabo Identity Services en Plan4Flex? Lees het artikel “Rabobank en Plan4Flex: samen internationale medewerkers online onboarden” of laat je hieronder terugbellen door Dréann van den Akker.

Ga terug