Skip to main content

Zorgeloze groei voor Dextron personeel

Tijdsbesparing, werkplezier en groeiruimte dankzij complete uitzendomgeving van Plan4Flex

Het snelgroeiende uitzendbureau Dextron Personeel zag de administratieve en operationele werkzaamheden in de afgelopen vier jaar drastisch toenemen. De overzichtelijke, tijdbesparende uitzendsoftware van Plan4Flex verlicht de werkdruk, vergroot het werkplezier en stelt Dextron in staat om ongehinderd na te denken over de toekomst.

Sinds 2018 is Dextron een stabiele speler in de uitzendwereld. Het uitzendbureau opereert in Gelderland en Overijssel, waar het ruim zeventig opdrachtgevers bedient in de sectoren metaal, techniek, bouw en productie. Voor die opdrachtgevers werft en selecteert het meertalige recruitmentteam van Dextron gemotiveerde uitzendkrachten uit voornamelijk Polen, Tsjechië, Slowakije en Oekraïne. “Momenteel zijn er dagelijks ruim 300 uitzendkrachten namens Dextron aan het werk bij onze verschillende opdrachtgevers”, vertelt directeur Hugo Harmsen, die zijn bedrijf met de dag groter ziet worden. “Inmiddels hebben we ook een vestiging in Duitsland en een in Polen.”

Inefficiënt en foutgevoelig systeem

Dextron regelt álles voor uitzendkrachten. “Van nauwkeurige personeelsplanningen tot complete huisvesting”, legt Hugo uit. “In de afgelopen jaren zijn we enorm gegroeid, waardoor onze medewerkers het logischerwijs veel drukker kregen.” En daar begon de schoen uiteindelijk te wringen voor Dextron. Hugo: “We werkten toen namelijk met Excel en dat was behoorlijk inefficiënt en foutgevoelig. Neem bijvoorbeeld de planning van de huisvesting. Om die optimaal te benutten, is het noodzakelijk om te weten welke kamers wel of niet bezet zijn met uitzendkrachten. Doordat de huisvestingsplanning via Excel verliep, konden onze recruiters van elkaar niet goed zien wie welke wijzigingen aanbracht. Daardoor kwam het weleens voor dat we er tijdens een huisvestingscontrole achter kwamen dat er kamers onnodig leegstonden.”

Behoefte aan overzichtelijk, gestroomlijnd uitzendproces

Door de inefficiëntie en foutgevoeligheid van het werken met Excel bleef de behoefte aan een overzichtelijk, gestroomlijnd uitzend groeien bij Dextron. In de zoektocht naar een passend systeem kwam het uitzendbureau al vrij snel uit bij Plan4Flex. Ronald van Amersfoort, Operationeel Manager bij Dextron, speelde een grote rol in de totstandkoming van de samenwerking tussen Dextron en Plan4Flex. “Ik had al eens eerder gehoord van Plan4Flex”, blikt Ronald terug. “Na een heldere presentatie van Dreann van den Akker, Commercieel Directeur bij Plan4Flex, was ik meteen overtuigd van het systeem.”

Plan4Flex zorgt nu voor een overzichtelijker en compleet uitzendproces bij Dextron. “Dankzij Plan4Flex hoeven we bijvoorbeeld documenten niet meer handmatig aan te maken en te verwerken”, legt Ronald uit. “Zodra onze recruiters de gegevens van een uitzendkracht in het systeem hebben ingevoerd, worden de documenten verstuurd, digitaal ondertekend en automatisch toegevoegd aan het personeelsdossier. Dat scheelt enorm veel tijd. Ook konden we afscheid nemen van de fysieke werkbriefjes. De invoer, de verwerking en de controle van de gewerkte uren verloopt nu namelijk volledig via het klantenportaal van Plan4Flex.”

Goede en snelle ondersteuning van Plan4Flex

Zowel tijdens als na de implementatieperiode kon Dextron rekenen op de ondersteuning van Plan4Flex. “Vanuit Plan4Flex verliep de implementatie erg goed en gaandeweg werden onze medewerkers ook steeds enthousiaster over het systeem”, geeft Ronald aan. “Ik ben ook zeer te spreken over de supportafdeling van Plan4Flex. Elke vraag die we stelden, werd altijd binnen een paar uur beantwoord.”

"Ik ben ervan overtuigd dat we met Plan4Flex dubbel zo groot kunnen worden zónder dat we daar extra kantoorpersoneel voor hoeven aan te nemen."

Tijdswinst staat garant voor groei en werkplezier

Met Plan4Flex laat Dextron de ‘papieren rompslomp’ verdwijnen. Op die manier werkt het uitzendbureau efficiënter én boekt het tegelijkertijd een ander belangrijk resultaat: het vergroten van het werkplezier onder de recruiters. “Zij kunnen zich nu weer volledig bezighouden met het werk dat ze het allerliefste doen: het werven en selecteren van gemotiveerde uitzendkrachten”, vertelt Ronald.

Hugo vult aan: “Dat zien we ook terug in onze cijfers. Door de tijdswinst die we met Plan4Flex boeken, koppelen onze recruiters meer uitzendkrachten aan opdrachtgevers. Ook kunnen ze meer aandacht besteden aan uitzendkrachten en gaan ze vaker bij klanten op bezoek. Dat draagt uiteindelijk allemaal bij aan de groei van Dextron.” En dát ziet hij samen met Ronald als grootste winst. Ronald: “Ik ben ervan overtuigd dat we met Plan4Flex dubbel zo groot kunnen worden zónder dat we daar extra kantoorpersoneel voor hoeven aan te nemen.”

Plan4Flex in bedrijf bij Dextron personeel.

Meer weten over onze software en hoe we klanten verder helpen? Kijk voor meer informatie op de softwarepagina of lees de ervaringen van andere klanten in hun klantverhalen.

Ga terug

Ronald van Amersfoort en Hugo Harmsen, Dextron personeel

Nieuwsgierig naar wat Plan4Flex voor jouw organisatie kan betekenen? Bekijk de voordelen voor jouw functie of neem contact op met Dréann van den Akker.