Skip to main content

Als je 100 of meer werknemers hebt, moet je vanaf 1 juli 2024 de CO2-uitstoot van de reizen van jouw personeel vastleggen. Je legt het woon-werkverkeer en het zakelijk verkeer vast, maar ook het soort vervoersmiddel en de brandstof. Data die je in Plan4Flex al invoert als je gebruikmaakt van de ritplanning.

Dus is het logisch als je die gegevens als basis zou gebruiken. Dit doen we met de nieuwe functie ritbriefjes. Op basis van je ritplanning, vervoersplanning, fietsenplanning en eventueel vanuit je werkplanning. Handmatig of automatisch.

Hoe helpen ritbriefjes in Plan4Flex met mijn CO2-registratie?

Met de ritplanning plan je vervoer van je medewerkers. Hoe laat de chauffeur vertrekt, wie hij ophaalt en hoe laat hij bij de opdrachtgever aankomt. Op basis van Google Maps of Bing. En in wat voor soort auto. De ritplanningen werden voorheen niet opgeslagen.

Met de nieuwe functie ritbriefjes leg je de geplande kilometers vast. Deze verwerk je op dezelfde manier als werkbriefjes. Je kunt ze dus goedkeuren, of bewerken als een medewerker bijvoorbeeld om moest rijden bij een afgesloten weg. En verschil maken in werk- en privéverkeer. Gebruik je een kilometerregistratiesysteem, zoals ABAX, gekoppeld aan Plan4Flex, dan heb je natuurlijk meteen de werkelijk gereden kilometers.

Zo leg je in Plan4Flex de geplande kilometers, soort brandstof, type auto en de chauffeur vast. Met de opgeslagen data leg je alle geplande ritten vast en kun je eenvoudig rapportages uitdraaien. Het is daarbij wel belangrijk dat je alle gegevens ins de ritplanning goed invult.

Vanaf wanneer ondersteunt Plan4Flex de CO2-registratieplicht?

Vanaf 1 juli 2024 ben je verplicht de mobiliteit van je werknemers te registreren. De functie ritbriefjes vind je vanaf januari 2024 in de versie 2313 van Plan4Flex. Voeg het menu-item zelf toe en start met registreren. Ook kun je tot en met week 50 van 2023 terug in de tijd, om met terugwerkende kracht de rapportages te maken.

Meer weten over de nieuwe wetgeving? Op de site van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland lees je meer over deze rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit.