Skip to main content

ABAX

Voertuigen en ritten tracken met IoT-sensoren.

Handmatig geplande en werkelijke ritten controleren is verleden tijd met de integratie tussen ABAX en Plan4Flex. Controleer automatisch de ritten die gemaakt worden met je bedrijfsauto’s en krijg een melding wanneer gereden kilometers afwijken van de geplande rit. Alles in één systeem.

De kilometers die uitzendkrachten rijden met bedrijfsauto’s moet je goed registreren. Veel uitzendbureaus gebruiken daarom naast Plan4Flex een apart systeem voor het controleren van de ritten. De data uit dat systeem vergelijken ze handmatig met de vervoersplanning in Plan4Flex. Een tijdrovende klus die ook nog eens enorm foutgevoelig is.

Omdat de marges in de uitzendbranche steeds kleiner worden, groeit het belang van efficiënter werken. Vanuit de uitzendbranche kregen we dan ook veel vragen naar software voor automatische ritcontroles, gekoppeld aan Plan4Flex. Met de integratie met ABAX maken we ritcontroles voor uitzendbureaus een stuk makkelijker. Het systeem checkt alle ritten, jij hoeft alleen aandacht te geven aan de afwijkingen die de software vindt.

Hoe werkt het?

We plaatsen een ABAX-tracker in elke auto, gekoppeld aan het serienummer en kenteken van het voertuig. Die gegevens koppelen we aan het voertuigdossier in Plan4Flex. De IoT-tracker registreert precies waar en hoe veel de auto heeft gereden en stuurt die informatie door naar Plan4Flex. De software controleert automatisch of de informatie overeenkomt met de geplande rit in Plan4Flex. Is hij alleen gebruikt op werkdagen van de bestuurder? Klopt het aantal kilometers? Het systeem geeft je meteen een melding van ritten die (buiten een marge) afwijken. Zo weet je precies welke voertuigen of ritten je extra moet nalopen.

Voordelen koppeling ABAX en Plan4Flex

  • Bespaart tijd en handmatig werk
  • Verkleint de foutmarges
  • Meer grip op je voertuig- en ritbeheer
  • Misbruik van voertuigen signaleren en tegengaan
  • Altijd compliant aan regels rondom afdracht en bijtelling

Uitzoekwerk ritregistratie “drastisch verminderd” voor AUB van Bergen

Kilometerregistratie is vaak een hoofdpijndossier voor uitzendbureaus. Je moet op de kilometer nauwkeurig bijhouden hoeveel er met een auto gereden wordt en dit vergelijken met de daadwerkelijke afstand die een chauffeur zou moeten rijden. Dat is vreselijk foutgevoelig en kost een hoop tijd. Bas van Bergen, directeur van uitzendbureau AUB van Bergen, legt uit hoe hij tijd bespaart dankzij de koppeling tussen Plan4Flex en ABAX. Lees zijn referentie.

 

Hoe uitzenders profiteren van de koppeling tussen Plan4Flex en ABAX

Mondial Uitzendbureau

AUB van Bergen

Met ABAX krijg je inzicht in de gereden kilometers dankzij IoT-sensoren in jouw bedrijfswagens. Deze sensoren kunnen ze eenvoudig plaatsen Meer weten? Neem contact op met Dréann van den Akker (Plan4Flex) of Steve Tambuyser (ABAX).

Ga terug