Skip to main content

Onderzoeksstage testen vacature

Kom jij onderzoek doen naar ons optimale testproces?

Wil jij bijdragen aan het succes van dé operationele software voor uitzendbureaus? Heb je een kritische blik en zie jij het als een uitdaging om een testproces van software tot in de puntjes te uit te zoeken en op te zetten? En wil je onderdeel zijn van een jong, gezellig team in Den Bosch? Dan is de onderzoeksstage testen bij e-Wings ICT wat voor jou!

Als onderzoeksstagiair(e) ga je aan de slag met testprocessen van de basissoftware van onze klantapplicaties en de productapplicaties. Je neemt de processen onder de loep, test de software, analyseert en geeft advies over verbeterpunten in ons proces. We testen zoveel mogelijk automatisch, maar het team van consultants en functioneel ontwerp test ook wekelijks een aantal zaken handmatig. Jij bekijkt welke onderdelen we kunnen verbeteren en/of automatiseren. Hiermee lever je een waardevolle bijdrage aan het ontwikkelproces.

Wat ga je doen?

Ons testproces analyseren en adviseren hoe we dit kunnen verbeteren. Dit kan gericht zijn op puur het proces van testen, maar de focus kan bijvoorbeeld ook liggen op het vergelijken van verschillende testtools en het uitbrengen van advies hierover.

Je krijgt volop de ruimte om je eigen stageplan op te stellen en te realiseren. Wat jij wil leren en wat wij daarin kunnen betekenen is daarin onze insteek. We zijn flexibel genoeg om hier een gezamenlijke oplossing in te vinden.

Hieronder staan voorbeelden die wij passend vinden in zo’n onderzoeksstage. Zie je meer mogelijkheden of ruimte om andere vaardigheden te verbeteren? Geef dat dan vooral aan!

 • Een teststrategie ontwikkelen die bestaat uit een combinatie van handmatige en automatische tests.
 • Onderzoek naar, en advies over, een goede testmanagementoplossing.
 • Kritisch bekijken van onze huidige testprocessen (zowel automatisch en handmatig) en het opstellen van een verbeterplan.
 • Bekijk hoe bestaande tests de omgeving afdekken en bepaal verbeterstappen samen met het functioneel ontwerp- en developmentteam.
 • Opstellen van testplannen en afstemmen met het functioneel ontwerp- en developmentteam. Met je creatieve manier van denken en scherpe analyses denk je mee in de aanpak en doe je voorstellen voor verbeteringen.
 • Advies over een nog door ons te ontwikkelen eigen testtool. Je onderzoekt teststrategieën en -tools en adviseert over nieuwe functies in de testtool zelf.

Wat bieden we jou?

 • Aantal uren per week en de periode zijn afhankelijk van je stageopdracht en wensen. Dit stemmen we samen af
 • Goede stagevergoeding
 • Opleiding in de Plan4Flex-software
 • Een gezellig team in een informele organisatie
 • Ruimte voor eigen inbreng zodat je leert wat je wil leren

Wie ben jij?

Dit is ongeveer wat we zoeken:

 • Student aan een relevante (IT)-opleiding, hbo of wo
 • Technisch onderlegd, met voldoende kennis om testtools te gebruiken
 • Nauwkeurige, gestructureerde werker met oog voor detail
 • Analytisch met een kritische blik
 • Creatief en vindingrijk om slimme oplossingen te bedenken voor de bugs en uitdagingen waar je tegenaan loopt
 • Goed in het overbrengen van je bevindingen aan je collega’s: developers en consultants
 • Iemand die het een uitdaging vindt om software kritisch te bekijken en verbeteringen door te voeren

Waar ga je stage lopen?

E-Wings ICT maakt uitgebreide planningsoftware voor onder andere uitzendbureaus. Vanuit ’s-Hertogenbosch werken 25 jonge, enthousiaste professionals aan de Plan4Flex-software. De meesten van ons werken aan de ontwikkeling van de software of ondersteunen en adviseren onze klanten. Daarnaast hebben we een managementteam en twee collega’s op ondersteunende diensten. We vinden het belangrijk om ons te blijven ontwikkelen en staan open voor nieuwe ontwikkelingen en technologie.

Onze werkwijze is gestructureerd en informeel. We houden van gezelligheid, aanpakken en transparantie. De operatie gaat bij ons altijd voor de administratie. Afspraak is voor ons ook echt afspraak. Onze platte organisatiestructuur met korte communicatielijnen zorgt voor een open, flexibele en informele sfeer.

Meer weten over e-Wings ICT, Plan4Flex of ons team? Kijk dan op de pagina Over ons.

Interesse?

Lijkt het je wat om jouw kennis te gebruiken om onze software te verbeteren? Stuur dan een korte sollicitatie en je cv naar Wesley Lam via wesley@ewingsict.nl. Heb je nog vragen? Dan mag je altijd een mail sturen of bellen naar 088-6906999.

Meer weten of solliciteren? Stuur ons een mail met je motivatie en cv!

Ga terug

Ontmoet Bernadet, implementatie consultant

Je nieuwe collega’s?

Team e-Wings ICT

Maak kennis met ons team!

Meer weten? Plan je terugbelverzoek!

Bel direct 088-6906999 of plan een terugbelverzoek.