In de foodsector werken veel uitzendkrachten. Ook arbeidsmigranten. Deze werknemers zorgen er in hoge mate voor dat de schappen in de supermarkten gevuld zijn. Zonder deze uitzendkrachten wordt er niets meer geplukt, gesneden, verpakt, gebakken, gepikt of vervoerd. Met recht essentiële beroepen dus, zeker in deze tijden van corona.

Gezond blijven!

Tegelijkertijd staan werknemers en uitzendbureaus voor de uitdaging om deze mensen gezond te houden. Behalve voor hen zelf is het immers belangrijk voor de foodsector en daarmee in een breder perspectief voor het hele land. De corona-app van de overheid zou wat bron- en contactonderzoek betreft kunnen helpen, maar bijna alle arbeidsmigranten gebruiken deze app niet.

Overzicht houden

Plan4Flex ondersteunt met slimme software de operationele processen dus de planning rondom uitzendkrachten. Deze medewerkers wisselen uiteraard wel eens van opdrachtgever, ploeg en afdeling. Als je 100 mensen aan het werk hebt, is het lastig om te achterhalen wie met wie contact heeft gehad. Laat staan als het om duizenden medewerkers gaat. Komt nog bij de arbeidsmigranten niet alleen samen werken, maar vaak ook nog samen rijden en samen wonen. Het overzicht is daarmee snel verdwenen.

Filter!

Tot voor kort zochten uitzenders handmatig in de planning met wie iemand die positief was getest in contact was geweest op het werk, in de auto of elders. Op die manier vond bron- en contactonderzoek plaats: een tijdrovende klus. Dat kan anders. Bij Plan4Flex hebben we er een rapport voor gemaakt. Als het ware een filter in de planning: je kan een uitzendkracht kiezen, een begin- en einddatum en je krijgt ogenblikkelijk een overzicht van met wie deze persoon waar in contact is geweest. Een simpel maar zeer doeltreffend filter, waarmee elke gebruiker van Plan4Flex uren werk kan besparen.

Meer weten?

Meer weten? Neem contact met ons op en we helpen u met plezier om deze mogelijkheid in uw programma te installeren.